SERVIS KLIMA UREĐAJA

Ne znamo da li ste za ovo već znali, ali redovan godišnji servis klima uređaja treba raditi bar jednom godišnje. Pitate se zašto? Zbog vašeg zdravlja prevashodno, a i zbog samog rada vaše klime.

Ako spadate u grupu onih koji smatraju da je unutrašnja jedinica klima uređaja pravo leglo bakterija, delimično ste upravu. Ona jeste mesto gde se skupljaju bakterije, ali samo ako se ne održava pravilno. Kada se klima pravilno koristi, održava na vreme i servisira od strane stručnih lica, nema nikakve šanse da vas bakterije “napadnu” i negativno utiču na zdravlje.

Zašto dolazi do prljanja klima

To se dešava zbog samog principa njegovog rada. Klima sa gornje svoje strane uvlači vazduh iz prostorije. Provlači ga kroz rešetke na plaštičnom kućištu, kroz filtere, saće ili isparivac, pa do turbine koja ga i uvlaci. Tada vazduh izbacuje kroz donji otvor na klimi već ohladjenog ili ugrejanog u zavisnosti od režima rada.

Pri tom ciklusu kruzenja vazduha, sva prljavština, duvanski dim, isparenja od kuhinje i slično se zadržava prvo na filterima, a kasnije, daljim redom po ostalim stepenima prolaska. Sve to nije nikakav problem za vas ako se bar jednom godišnje radi servis i sve lepo sredi i očisti. Problem nastaje kada klimu ne servisirate po nekoliko godina.

Kako mi radimo servis klime

Kada radimo servis klime, posebno obraćamo pažnju na unutrašnju jedinicu, jer ste samo sa njom u direktnom kontaktu i ona vam može najviše štetiti zdravlju. Naši serviseri servis klime će odraditi tako što će vašu unutrašnju jedinicu rasklopiti i očistiti. Pranje saća klime (isparivača) tretiraće sa tečnošću firme Acr Tool. Osim što čisti, ova tečnost i dezinfikuje, jer ima veliki procenat asepsola u sebi što je čini pogodnom za servis klime.

Nakon toga servis klime nastavljamo tako što vršimo pranje kadice za odvod kondenzata, čisćenje turbine, pranje filtera, pranje poklopca, maske i svih ostalih plastičnih delova klime. Zatim sledi provera freona i dopuna freona po potrebi. Onda sledi provera i popravka instalacije. Nakon toga sledi testiranje i puštanje vaše klime u rad za novu sezonu čime je vaš servis klime završen .

Ako je vašoj klimi potreban godišnji servis, kontaktirajte nas!

ZA BESPLATNE TELEFONSKE KONSULTACIJE POZOVITE NAS NA 065 502 5373

na ovaj broj mozete zakazati bilo koju uslugu koja je neophodna za vas klima uredjaj.